29 april 2023
14:00

Västerfärnebo AIK

Referat: Fagersta Södra IK - Västerfärnebo AIK

3-0 seger för Södra i länsderbyt mot Västerfärnebo . På lördagen fick Södra äntligen komma ut på Fagerlidens fantastiska nya konstgräsmatta för match i div 3 Södra Norrland.
Södra hade det första läget i den 6:e minuten när Mergim Ramadani testar målvakten färnebo som räddar skottet till hörna . Västerfärnebo har ett fint läge i den 9:e minuten där Oscar i södramålet gör en fin räddning på avslutet . Wille har ett skott i den 17:e minuten som Västerfärnebos duktiga målvakt Emil Pettersson räddar . I den 25:e minuten trodde många på Fagerliden att ledningsmålet skulle komma då Kristian Ekberg får ett kanonläge framför mål efter ett vackert anfall men målvakten gör en grym räddning på skottet . Jocke Larsson har en nick utanför i ett bra läge i den 31:a minuten . I den 32:a minuten har Västerfärnebo jätteläge att ta ledningen men Oscar i södramålet gör en kanonräddning på läget och returen skjuter färnbospelaren strax över ribban . Kristian är igenom i den 35:e minuten men hans avslut går strax utanför stolpen. Ekberg får sin revansch i den 38:e minuten när han kommer fri efter ett fint pass utav Ilyas Hirsi så gör Kristian inget misstag och Södra tar ledningen med 1-0 . Kristian Ekberg gör även 2-0 i den 44:e minuten efter att ha snappat upp ett felpass från försvararen . 2-0 i halvtid
Det var många som som trodde att Västerfärnebo skulle komma med anstormning i början på andra halvlek men istället så öser Södra på framåt . Direkt i inledningen utav halvleken får Wille ett bra läge men bollen går strax utanför stolpen. George Minasian har ett jätteskott från 25 meter som träffar ribban . 3-0 kommer i den 61:a minuten genom Ilyas Hirsi som slår in returen efter att Mergim Ramadani testat skottlyckan . Oscar i södramålet briljerar med en kanonräddning i den 76:e minuten på volleyskott . Wille har matchens sista läge i den 90:e minuten men Emil Pettersson i färnbomålet räddar återigen . Domaren blåser av matchen och Södra tar 3 viktiga poäng i seriespelet .
Bäst i Södra denna kylslagna lördagseftermiddag var Oscar i målet och hela det nykomponerade försvaret med Mahdi Hosaini, Jocke Larsson och Serge Hermann. På mittfältet gjorde matchens lirare Mergim Ramadani sin bästa match för säsongen. Och framåt var Kristian Ekberg glödhet med sina 2 mål (5 totalt i serien på 4 matcher) . Även 17-årige Teddy Abimana som gjorde sin första seriematch från start ska ha beröm för sin insats . Plus ska även Ilyas Hirsi ha som även han gjorde sin första match från start denna säsong och gjorde 1 mål plus 1 ass .
Kommande lördag har vi återigen hemmamatch på Fagerliden nu mot serieledarna Forsbacka IK som är obesegrade .